Atelier Koetzier van Hooff Banksy SchoK 2019

SchoK 2019

SchoK 2019 Schoorlse Kunsten

Schoorlse Kunsten 2019 omvat zo’n 100 kunstenaars, ca 50 projecten meer dan 15 locaties.

“WAT JE ZIET BEN JE ZELF”

Atelier Koetzier van Hooff SchoK 2019

Gedurende het SchoK weekend op 14, 15 en 16 juni gaat Inge Koetzier van Hooff zichzelf en bezoekers tekenen.

Inge laat (zelf-) portretten zien, schilderijen en tekeningen, die zij de afgelopen jaren gemaakt heeft. Ook zal zij ter plekke bezoekers vastleggen op papier. Inge legt uit hoe je een persoonlijk en origineel zelfportret kan maken. Belangstellenden kunnen dit direct zelf uitproberen en een zelfportret maken. Het resultaat zal verrassend zijn. De tekening mag zelfs direct aan de expositie toegevoegd worden. Zo worden de muren in de loop van de dagen opgevuld met al deze (zelf-) portretten.

Het zelfportret is een klassiek onderwerp in de teken- en schilderkunst. Het model is altijd aanwezig en kan eerlijk en zonder oordeel weergegeven worden. Het ideale model en de ultieme manier om te experimenteren en de tijd vast te leggen.
De oefening die Inge tijdens SchoK zal toepassen is een veelgebruikte manier voor concentratie en optimaal observeren. Deze aanpak is een belangrijk onderdeel van Inge’s eigen manier van werken aan een portret.  Intens kijken naar een gezicht, alles wat haar ogen zien ook tekenen – zonder logica. Zo komt zij onvermoede vormen en lijnen tegen in een gezicht, die vaak heel sprekend blijken te zijn.

Inge hoort vaak dat zij het karakter van een persoon zo goed heeft getroffen, terwijl zij zich daar juist níet mee bezig houdt. Zij tekent slechts dat wat zij zíet. Als men daar dan iets in herkent is dat volgens Inge een herkenning van wat men zélf ziet in een persoon, een eigen denkbeeld of mening.

‘Wat je ziet ben je zelf’ is te beleven in het atelier van Inge Koetzier van Hooff aan de Nieuwedam 2 in Schoorl, nr 2 op de SchoK route.

Meer informatie op www.koetziervanhooff.eu of www.schoorlsekunsten.nl

SchoK 2019 © Schoorlse Kunsten

SchoK 2019 © Schoorlse Kunsten

Inge Koetzier van Hooff | Ink Drawing | Self Portrait
Inge Koetzier van Hooff | Ink Drawing | Self Portrait

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.