Art Birdhouse | Kunst Vogelhuisje Route Schoorl

BIRDHOUSE | VOGELHUISJE

In het prachtige duindorp Schoorl, waar ook mijn atelier is, heeft Schoorl Community een Kunst Vogelhuisjes Route gerealiseerd. 10 Schoorlse kunstenaars maakten van een vogelhuisje een kunstwerk. Deze zijn ‘onder de hoede’ genomen door liefhebbers die hun tuin beschikbaar stelden. Daar zijn de vogelhuisjes nu te zien vanaf de openbare weg, op een route tussen Camperduin en Aagtdorp. Zie hier de hele route.

Mijn bijdrage was een “Eeuwige lente” liefdesnestje, een kastje waar de vogeltjes het hele jaar door fijn in zouden kunnen wonen. Ook de binnenkant van het huisje is daarom beschilderd. De kleuren en vormen zijn n.a.v. bloesem en blauwe lucht, om vogels en publiek aan te trekken, maar toch ook een beetje camouflage en privé te geven. Mijn vogelkastje hangt aan de boom bij Voorweg 78 in Schoorl.

Alle Schoorlse kunstenaars die een vogelhuisje bewerkten: Ron Moret, John Ory, Marijke Takken, Inge Koetzier van Hooff, Willem Schotten, Bente Trijsburg, Nanni Vijn, Rachel Bunder, Maria Scherf , Gerda Schimmel en Annelies Horden.
Dank aan de inzet en enthousiasme van Schoorl Community en met name Monique van Orden!

Foto Arno de Lange, Schoorl Community

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.