KUNSTSCHOOL ONLINE!

Kunstschool Artiance Speciaal

Op deze pagina wordt tijdelijk het werk verzameld dat de leerlingen maken tijdens de online lessen ivm het coronavirus.


Dit werk staat ingedeeld per opdracht.


Ook leuk: linkjes naar creatieve dingen die je thuis kan doen:

www.24creatief.nl

www.artiance.nl/nieuws/knutselopdracht/

www.artiance.nl/nieuws/raambeschilderen/

www.instagram.com/tussenkunstenquarantaine/

Kunstschool op INSTAGRAM

www.artiance.nl/

KUNSTSCHOOL ARTIANCE SPECIAAL Wat is dat?


#houafstand


OPDRACHTEN

Vanaf 31 maart 2020 worden de lessen tijdelijk online gegeven. 2 Keer per week krijgen de leerlingen een opdracht die ze thuis kunnen maken. De docenten begeleiden online. Op deze pagina zijn de resultaten te zien.

Opdracht 2: Stilleven Thuis


Opdracht 1: Creatief aan de Keukentafel

Mark


LESSEN IN ATELIER:

Normaal worden de lessen gegeven in de ateliers van de Kunstschool Artiance Speciaal aan het Canadaplein in Alkmaar.
Hieronder wat voorbeelden van de verschillende lessen, creaties en sfeer!


LES “maskers”:


LES “Cobra”:


LES “creatieve booster a la Christophe Niemann”:


WAT IS KUNSTSCHOOL ARTIANCE SPECIAAL?

www.artiance.nl/speciaal/kunstschool

Artiance Speciaal is een vierjarige kunstscholing/dagbesteding voor talentvolle en gemotiveerde jonge mensen vanaf 18 jaar. Kunstenaars met een unieke kijk op de wereld die in hun werk tot uitdrukking komt. De Kunstschool doet regelmatig mee aan maatschappelijk betrokken kunstprojecten, zoals het plastic/klimaat project en ‘de week van het pesten.’ Wij bieden jongeren en volwassenen een plek aan waar ze leren vertrouwen op hun eigenheid, hun bijzondere talent binnen de wereld; waar ze zich kunnen en durven ontwikkelen. De vierjarige scholing wordt gegeven in een kleine groep, door professionele kunstenaars met ervaring en opleiding in de zorg.

INHOUD LESPROGRAMMA
De scholing is een onderdeel van Artiance, Centrum voor de Kunsten in Alkmaar.
Allerlei beeldende technieken zoals schilderen, grafiek, fotografie, beeldhouwen en keramiek komen aan bod, maar ook bijvoorbeeld presentatie van het werk, keuzes maken, samenwerken en zelfstandig in een atelier werken. Er wordt ruim aandacht besteed aan kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing en er worden musea bezocht. De kunstscholing biedt ruimte aan de verbeelding maar kadert deze ook in door structuur te bieden in de vorm van opdrachten en technieken. Belangrijke is om de eigen identiteit en uitdrukkingsvermogen in het beeldende werk te ontwikkelen en versterken. Naast de vaste docenten geven gastdocenten lessen in bijzondere beeldende technieken om de studenten een breder scala aan mogelijkheden te geven.

VISIE
Bij Artiance Speciaal gaan we uit van de individuele mogelijkheden en het talent van de deelnemers. De begeleiders scheppen heldere randvoorwaarden voor de deelnemers door structuur, een stimulerende kunsteducatieve omgeving te scheppen waarin iedereen zich veilig voelt.

MISSIE
Doel van de scholing is de deelnemers te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk functioneren, als mens en als kunstenaar. Uitgangspunt is, dat iedereen van deze wereld is en hierin kansen moeten kunnen krijgen om zich te ontwikkelen.

Docenten:
Talitha Schiffer Co√∂rdinator/Docent Kunstschool
Ben Castro Docent Tekenen & Schilderen
Gillian Jones Docent Beeldende Vormgeving
Inge Koetzier van Hooff Docent Beeldende Vorming