Workshop Drawing Fish on Sail. Vis tekenen op zeil, Botenclub Bergen 40 jaar.

ART LESSONS | WORKSHOPS | TEKEN LESSEN

ENGLISH

In de verschillende lessen en workshops leer je echt goed te kijken en dit op verschillende manieren op papier te zetten. Op een comfortabele, informele en persoonlijke manier.
Het is bedoeld voor iedereen die graag wil (leren) tekenen en/of schilderen.
Ook als je graag je vaardigheden en creativiteit wil verfrissen.
Je zal veel schetsen en experimenteren met verschillende manieren van tekenen en schilderen. Focus ligt meer op proces dan op product.
Het resultaat zal dan ook meestal NIET 1 mooi werkje zijn om op te hangen en te laten zien aan de visite. In plaats daarvan zal je veel interessant en persoonlijk werk maken!

WIJZIGINGEN ONDER VOORBEHOUD

Tijdens de verschillende activiteiten kunnen foto’s gemaakt worden die op deze website of social media gebruikt kunnen worden. Wil je niet op deze foto’s voorkomen, laat dat even weten.


TEKENLES IN SCHOORL

Heel inspirerende en afwisselende lessen waarin je je “creatieve ik” leert ontdekken. Diverse technieken en onderwerpen komen aan bod waarmee je aan de slag kunt gaan. Niets moet, alles mag, dat spreekt mij enorm aan. Ik ga zeker weer deelnemen aan een volgende serie lessen!
Joke

Iedereen die een potlood vast kan houden, kan tekenen. Maar hoe krijg je op papier wat je voor je ziet? Dat kan je leren! Door echt goed te kijken, technieken te leren en te experimenteren. Zo kom je steeds vooruit en ontwikkel je een eigen stijl.

Op een creatieve en leerzame manier leer je tekenen wat je ziet. Elke les is er een thema/techniek waarmee gewerkt wordt, denk hierbij aan stilleven, dieren, of (zelf-) portret. Er worden voorbeelden van kunstenaars en onderwerpen gegeven bij de lesuitleg. Je bent vrij om dit ruim op te vatten, juist door te spelen met materialen en technieken ontdek je je eigen creativiteit.
Je neemt je eigen materiaal mee. Naast tekenmateriaal kan er ook met waterverf en inkt worden gewerkt.
De technieken worden op een ontspannen manier uitgelegd en kunnen zó toegepast worden, dat ieder plezier kan hebben en kan leren op eigen niveau. Zowel beginners als gevorderden zijn dan ook welkom om mee te doen aan deze lessen. De serie lessen start twee keer per jaar, in januari en september, bij voldoende aanmeldingen.

TEKENLES SCHOORL
Maandags van 14.00 – 16.00 uur

Data serie start januari 2023 onder voorbehoud
JAN 16, 23, 30
FEB 6, 13
MAART 6, 13, 20, 27
APRIL 3

Prijs: 10 LESSEN: 160€
(Je plaats is verzekerd als het lesgeld is ontvangen)

Plaats: De lessen worden gegeven in een ruime zaal in De Blinkerd Heereweg 150, Schoorl (gemeente Bergen nh).

Aanmelden 2022:
Bij Inge via telefoon of Whatsapp: 0624988036, of via email: inge@koetziervanhooff.eu
Bij aanmelding zal alle informatie doorgegeven worden, zoals betalingsgegevens en het materiaal dat zelf door de cursisten meegebracht kan worden. Instromen is mogelijk.

Bijzonderheden: Onder voorbehoud van overheidsmaatregelen. Als de cursus door overheids-corona-maatregelen niet door kan gaan worden de lessen uitgesteld naar de eerstvolgende mogelijkheid. Je plaats en betaling blijven dan geldig. Dit geldt ook bij onverhoopte afwezigheid/ziekte van Inge.
Wijzigingen voorbehouden

De meesten van ons kijken met hun eigen bril naar de werkelijkheid: met eigen ervaringen, ideeën en oordelen … 

Inge begint elke tekenles met een korte, interessante PowerPoint waarmee zij je handvatten geeft om “anders” te kijken naar een object: naar licht en donker, perspectief, compositie, negatieve ruimte…

Elke cursist gaat daarna onder t motto: “alles mag, niets moet”, enthousiast aan het tekenen en met Inge’s tips en advies krijgen we leuke en soms verbluffende resultaten!

Margreet


MODELTEKENEN IN ALKMAAR

Portrettekenen Alkmaar | portret les

Tekenen naar gekleed model, voor zowel beginnende als gevorderde tekenaars.
Starten met korte les-/thema uitleg, vervolgens vrij werken onder begeleiding van Inge – een kans om te leren en te experimenteren!

HOE: Je leert om goed te kijken en vlot het gehele model op papier te krijgen. Het model neemt meestal korte, wisselende poses aan en dit bouwen we langzaam op naar iets langere standen. Bij deze manier van modeltekenen gaat het vooral om snelle figuur schetsen; geen tot in detail uitgewerkte tekening van 1,5 uur, maar een hele stapel vlotte schetsen. Afhankelijk van de les zullen we ook eens wat langere standen doen, dat is geschikt om je te richten op meer uitwerking of portret. Zo kan je steeds goed oefenen in het neerzetten van de hele figuur in de juiste verhoudingen, met levendigheid en eigen stijl.

WAAR: In het boven atelier van Artiance, Centrum voor de Kunsten
Canadaplein 3
1811 KE Alkmaar

WANNEER: 10 zaterdagochtenden van 10.30-12.00 uur
DATA 2022/2023
1 oktober
5 november
3 december
14 januari
4 februari
18 maart
1 april
13 mei
3 juni
1 juli

HOEVEEL€230  incl. modelkosten, schetspapier, houtskool, koffie, thee.
Er is schetspapier en houtskool aanwezig, zelf kan je materiaal meenemen als ander papier (A3 formaat of groter), oliepastel of pastelkrijt, fixeer.

OPGEVEN  2022 via email: inge@koetziervanhooff.eu of mobiel/Whatsapp: 0624988036
Na opgeven krijg je de betalingsgegevens, als het lesgeld is betaald ben je verzekerd van een plekje.
Minimum aantal deelnemers is 10, maximum 14.
Onder voorbehoud van overheidsmaatregelen. Als de cursus door overheids-corona-maatregelen niet door kan gaan worden de lessen uitgesteld. Je plaats en betaling blijven dan geldig. Dit geldt ook bij onverhoopte afwezigheid/ziekte van Inge.
Wijzigingen voorbehouden


PORTRETTEKENEN IN ALKMAAR

Modeltekenen Alkmaar

Een serie van 15 lessen, om de week op de vrijdagochtend. 

De lessen beginnen steeds met een uitleg. Daarna kan ieder vrij aan de gang op eigen niveau en in eigen stijl. In de cursus zit een opbouw, je leert de basis en verschillende creatieve manieren van kijken en tekenen van het model. Het is veel oefenen en veel schetsen maken, zo leer je een portret op papier te krijgen.  Er zal vaak een live portret model aanwezig zijn, ook wordt er gewerkt met foto’s. 

Ik ben er steeds om te begeleiden en alle vragen te beantwoorden. De aanpak is inspirerend, creatief en ontspannen. We sluiten de les af met nabespreken van de gemaakte schetsen. 

De lessen zijn geschikt voor beginners die een goede basis willen leren, en voor ervaren tekenaars die het portrettekenen willen opfrissen.

Er zijn ezels en tekenborden aanwezig, ook houtskool en papier, koffie, thee en de modelkosten zijn inbegrepen in de prijs.

15 lessen op vrijdagochtend om de week, van 10-12 uur

DATA:
SEPT 30
OKT 14, 28
NOV 11, 25
DEC 9, 23
JAN 13, 27
FEB 10, 24
MAART 10, 24
APRIL 7, 21

KOSTEN: 330€ incl. modelkosten, schetspapier, houtskool, koffie, thee.
Er is schetspapier en houtskool aanwezig, zelf kan je materiaal meenemen als ander papier (A3 formaat of groter), oliepastel of pastelkrijt, fixeer.

WAAR: In het boven atelier van Artiance, Centrum voor de Kunsten
Canadaplein 3
1811 KE Alkmaar

OPGEVEN 2022 via email: inge@koetziervanhooff.eu of mobiel/Whatsapp: 0624988036
Na opgeven krijg je de betalingsgegevens, als het lesgeld is betaald ben je verzekerd van een plekje.
Minimum aantal deelnemers is 10, maximum 14.
Onder voorbehoud van overheidsmaatregelen. Als de cursus door overheids-corona-maatregelen niet door kan gaan worden de lessen uitgesteld. Je plaats en betaling blijven dan geldig. Dit geldt ook bij onverhoopte afwezigheid/ziekte van Inge.
Wijzigingen voorbehouden


PRIVÉ LES

Wat wil je graag leren? In overleg bepalen we waar de nadruk op zal liggen; stilleven, portret, landschap, technieken, materiaal, werken in de studio of ‘al aire libre’. Ik bereid de les voor, helemaal op maat, zodat de tijd optimaal en intensief benut kan worden. Ook tijdens de les vormt het zich om jouw wensen heen en is er alle ruimte voor vragen.
– Privé sessies of kleine groepen
– Enkele keer of juist regelmatig
– Plaats is mijn atelier in Alkmaar of Wieringerwaard, Noord Holland. Of in overleg op eigen/andere locatie

Informeer vrijblijvend naar prijzen
Opgeven / meer informatie


WORKSHOPS FAMILIE- / GROEPS- / BEDRIJFSUITJE

Familie / Vrienden teken workshop / Groepsuitje

Leuke en leerzame workshops voor iedereen: Jong en oud, man en vrouw, met of zonder enige creatieve aanleg – echt iedereen die een potlood vast kan houden kan mee doen.

Meest gekozen is een workshop van 2 uur in mijn atelier in Alkmaar of Wieringerwaard, Noord Holland. Of in overleg op eigen/andere locatie .

Afhankelijk van het aantal personen, de locatie en specifieke wensen kan ik de workshop aanpassen aan het beschikbare budget en tijd.
De prijs is afhankelijk van wensen wat betreft tijd, manieren van aanpak, materialen, enz

VOORBEELDEN:

ELKAARS PORTRET TEKENEN WORKSHOP

Ik doe een korte uitleg over portret tekenen. Dan gaat iedereen aan de slag. Je tekent elkaar op een manier waaraan iedereen mee kan doen en het resultaat altijd een verassing is. Het zijn korte sessies en dan weer plaatsen wisselen. Zo blijft het levendig en teken je verschillende mensen – en zij jou!
Het resultaat hoeft niet een prachtig gelijkend kunstwerk te worden, wel zullen de tekeningen altijd origineel en heel persoonlijk zijn!
Elkaar te tekenen geeft een bijzonder contact, het kan hilarisch of soms zelfs emotioneel zijn! Het is dan ook een uitstekende workshop voor families, groepen vrienden, collega’s bedrijfsuitje, oid.
De lengte van de workshop en het materiaal is aan te passen aan de wensen, situatie en locatie.

“Voor ons was de masterclass inspirerend en we hebben het heel erg naar ons zin gehad. De informatie, de opbouw en het resultaat waren boven verwachting.

WIJN PROEVEN & SCHILDEREN WORKSHOP

Wijn - Schilderen - Workshop - Wine - Art

WAT: Tijdens deze sfeervolle workshop maak je onder het genot van heerlijke wijnen je eigen schilderij. Een kunstwerk in compleet eigen stijl en smaak.
De wijn zal de inspiratie en creativiteit laten stromen. Ik zorg voor alle materialen, uitleg en begeleiding.
Het is tekenen en schilderen voor alle niveaus. Je zal veel leren over kijken, schetsen, een schilderij opzetten en een eigen, persoonlijk kunstwerk maken.
WANNEER: Op afspraak. De workshop duurt ongeveer 2 uur
KOSTEN: Inclusief wijn proeven en alle materialen, afhankelijk van het aantal personen en de gewenste duur.
WIE: Iedereen (wijnproeven 18+)
WAAR: In verband met de corona-maatregelen wordt deze workshop niet meer gegeven in Wijnkoperij de Gouden Ton, Bergen. Wel kan het georganiseerd worden in het atelier of op eigen locatie, rekening houdend met de maatregelen.

SCHILDEREN OP ZEIL WORKSHOP

Workshop Drawing Fish on Sail. Vis tekenen op zeil, Botenclub Bergen 40 jaar.

Wil je iets organiseren op een eigen gekozen buitenlocatie, zoals op een strand of schip, dan is deze workshop perfect!
Eerst schetsen op papier, dan tekenen en ‘uitschilderen’ op zeildoek (gerecycled zeilboot zeil).
Vanzelfsprekend worden alle materialen op de eigen locatie verzorgd en wordt alles stap voor stap duidelijk uitgelegd en begeleid. Het is ontspannen, leuk en leerzaam.
Ieder maakt een eigen en origineel kunstwerk om trots op te zijn en nog lang van te kunnen genieten!

Victorie Sail Alkmaar Tekenworkshop 2019

De basis van alle kunstvormen is tekenen naar observatie

Dat klinkt serieus, maar het leuke is – iedereen kan het, want het is gewoon tekenen wat je ziet! Hoe en in welke vorm, dat kan op miljoenen manieren. Ik laat je graag mijn manier uitproberen en moedig je aan vooral zelf te experimenteren!

Technieken kan je leren, creativiteit kan je trainen en oefening baart kunst

WORKSHOP MODELTEKENEN

In deze workshop leer je de basisvaardigheden van modeltekenen. Ik leer je waar naar te kijken en hoe je snelle schetsen maakt van een live (gekleed) model. Juist het vrij vlot wisselen van standen maakt dat je je concentreert op de belangrijkste lijnen en vormen en niet verzandt in details. Je zal zien hoe snel je durft en je je ontwikkelt in zo’n korte tijd!

Plaats is mijn atelier in Alkmaar of Wieringerwaard, Noord Holland. Of in overleg op eigen/andere locatie .
Aantal deelnemers in overleg.
Prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, incl. alle materialen, koffie, thee etc.
De workshop kan aangepast worden naar niveau of eigen wensen.
Opgeven / meer informatie

Zie ook de cursus modeltekenen in Alkmaar

WORKSHOP PORTRETTEKENEN

Ik leg je de basisprincipes en technieken uit. Stap voor stap leer je hoe je een gezicht kunt ‘lezen’ en hoe je dat op verschillende manieren op papier kunt zetten. Tegelijkertijd stimuleer ik je om te tekenen wat je echt ziet – hierdoor zullen de portretten persoonlijk worden, jouw eigen observatie en stijl!

Plaats is mijn atelier in Alkmaar of Wieringerwaard, Noord Holland. Of in overleg op eigen/andere locatie
Prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, incl. alle materialen, koffie, thee etc.
De workshop kan aangepast worden naar niveau of eigen wensen.
Opgeven / meer informatie

Zie ook de cursus portrettekenen in Alkmaar

workshop model drawing class tekenen les


MODELTEKENEN INLOOPATELIER
opgeschort tot nader bericht

Vrij tekenen naar (gekleed) model, voor zowel beginnende als gevorderde tekenaars.
Het is dus geen les, maar vrij werken – een goeie gelegenheid om te oefenen en om te experimenteren!
Al het basis materiaal is aanwezig, net als muziek, thee, koffie en koek.

Model | Jaap Borgers | 2019


Drawing is like dancing; anyone can do it!

I love to encourage people to draw and paint.
To show them their abilities and to help them to let go of rules and expectations.
To try new things and learn from old techniques.
In a comfortable, informal and personal way.
It is about getting inspired, learning, practicing and enjoying to create.

The workshops and classes are open for all levels and ages. Anybody who likes to start drawing or who likes to refresh his/her drawing skills and creativity is welcome. (English / Spanish / Dutch spoken)

Drawing lessons in Schoorl, weekly on Monday

Model drawing in Alkmaar, monthly on Saturday

Portrait drawing in Alkmaar, bi-weekly on Friday

PRIVATE CLASS

What would you like to learn? Together we make a plan, what will be the focus; still life, model, portrait, landscape, techniques, material, working in the studio or al aire libre. I will prepare intensive custom made lessons to your wishes.
Private sessions or small groups.
Regularly or just the one time, for residents as well as tourists.
In one of my studios in Wieringerwaard or Alkmaar, Noord Holland, NL. Or on location of your choice.

Contact / more information

Tekenles voor scholieren Drawing class for teenagers

Techniques you can learn, creativity you can train and practising is what it takes

In the workshops and classes I will guide you and help you understand how to observe. And then how to translate that to paper. You will make lots of sketches, you can experiment with different ways of drawing.
You will NOT have 1 pretty piece to put up on the wall and show your guests. Instead you will probably have lots of very interesting and personal drawings!  Drawings that will surprise you!

Would you like to draw with your own group (friends, family, business etc.)?
In one of my studios in Wieringerwaard or Alkmaar, Noord Holland, NL. Or on location of your choice. Just contact me without any obligation to discuss all possibilities.

WORKSHOP MODEL DRAWING

In this workshop I will help you getting started. I’ll show you how and what to observe, how to build up a drawing and how to make quick sketches of a living (dressed) model. The quick change of positions makes you focus on the main lines and shapes and to not loose yourself in details. You will be surprised how fast you will dare and develop in such a short time!
Contact / more information

WORKSHOP PORTRAIT DRAWING

I will explain the basic principles and techniques. Step by step, you will learn how to ‘read’ a face and how to put it on paper in different ways. At the same time, I will encourage you to draw what you really see – this way the portraits will become personal, your own observation and style!
Contact / more information

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.